Suomalainen Zer°emission-projekti herättelee purjehtivaa maailmaa huolehtimaan merten tilasta. Merten roskaantuminen ja saastuminen vaatii huomiota ja konkreettisia toimenpiteitä.

 

Zer°emission innostaa purjehtijoita, kilpailuyleisöitä, satamia ja yhteistyökumppaneita osallistumaan työhön merten puhdistuksen puolesta. Hankkeen tarkoituksena on aktivoida keskustelua ja kasvattaa tietoisuutta purjehduskilpailujen ja yhteistyökumppaneille tarjottavien toimintamahdollisuuksien kautta.

Hankkeen näyttävänä keskipisteenä on TP52-luokan moderni kilpavene, jolla tiimi osallistuu parin vuoden aikana merkittäviin purjehduskilpailuihin ympäri maailmaa. Zer°emission osallistaa kilpailusatamissa ja -kaupungeissa toimintaan puhtaampien merien puolesta ja tuo tapahtumasatamiin mm. Wärtsilän lahjoittaman Seabin-meriroskiksen puhdistamaan satama-altaan vettä. Kisatiimi laittaa itseään likoon siivoamalla mm. rantoja ja satama-altaita.

Zer°emission nähtiin Helsingin vesillä perjantaina 14.8. kun näyttävä purjevene osallistui Helsinki Tallinna Racen Business-luokkaan. Vene ja projekti viedään ensi vuonna maailman regattoihin, tavoitteena ottaa osaa mm. Sidney Hobart -kilpailuun Australiassa.

Nordic Offset on Zer°emission-projektin ylpeä partneri. Nordic Offset laskee hankkeen hiilijalanjäljen ja järjestää tarvittavan kompensoinnin. Lue lisää palveluistamme.

Zer°emission purjevene

Zer°emission Helsinki Tallinna Racen lähdössä.