Ilmastovastuun johtava asiantuntija ja yrityksesi vastuullisuuden vauhdittaja

Nordic Impact on vuonna 2008 perustettu ilmastovastuun johtava asiantuntijayritys. Alan edelläkävijänä olemme olleet kehittämässä lukuisten pohjoismaisten asiakkaidemme vastuullisuutta yli 15 vuoden aikana. Tarjoamme kokonaisvaltaista vastuullisuuskonsultointia tiukentuneen sääntelyn ja muuttuvan toimintaympäristön tuomissa haasteissa ja mahdollisuuksissa liittyen yritysten ympäristövaikutuksiin, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan (ESG).

Toimimme johtavana asiantuntijakumppanina ilmastovastuussa, syväosaamisemme luotsaa asiakkaidemme ilmastotyötä vauhdilla eteenpäin. Ilmastovastuun arviointi on oleellinen osa yrityksen kestävyysraportointia ja vastuullisuutta laajemmin. Autamme selvittämään kasvihuonekaasupäästöt ja tarvittavat päästövähennystoimenpiteet, asettamaan kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet sekä kompensoimaan (eli kumoamaan) jäljelle jäävät päästöt luotettavasti. Lisäksi tuemme asiakkaitamme yritysvastuun kehittämisessä ja raportoinnissa. Konsultointipalvelumme avulla yritykset ja yhteisöt voivat kehittää vastuullisuustyönsä uudelle tasolle.

Palvelujamme ovat mm.:

Miksi valita Nordic Impact kumppaniksi?

Räätälöimme palveluratkaisumme aina asiakaskohtaisesti. Tarjoamme asiantuntija-apua yksittäiseen projektiin tai vastuullisuustyön kaikkiin eri vaiheisiin. Ilmastovastuullisuuden osalta tämä tarkoittaa esimerkiksi tukea aina kasvihuonekaasupäästöjen laskennasta päästövähennystoimenpiteiden ja -tavoitteiden suunnitteluun ja päästöjen kumoamiseen vapaaehtoisen hiilimarkkinan kautta. Olemme toteuttaneet lukuisia kasvihuonekaasupäästöjen hallintaan ja yritysvastuuseen liittyviä projekteja eri yrityksille ja toimialoille. Katso muutamia case-esimerkkejä täältä.

Projektitiimissä työskentelevät Suomen johtavat ESG-asiantuntijat, joilla on vahva eri toimialat kattava osaaminen lukuisten eri toimeksiantojen kautta. Tutustu asiantuntijoihimme täältä.

Seuraamme aktiivisesti yritysvastuuseen, kestävyysraportointiin ja ilmastovastuuseen liittyvän lainsäädännön, kansainvälisten sopimusten ja sidosryhmien odotusten kehitystä. Ylläpidämme syvällistä osaamistamme vastuullisuusraportointikriteereistä, kasvihuonekaasupäästöjen laskennan eri standardeista sekä toimialakohtaisista ohjeistuksista ja suuntaviivoista. Toimimme yhteistyössä alan tutkimuslaitosten, viranomaisten ja hankekehittäjien kanssa. Lue lisää julkaisuistamme täältä.

Toimintatapamme ja projektien lopputulokset pohjautuvat tutkittuun tietoon. Pidämme huolta, että vastuullisuus, huolellisuus ja läpinäkyvyys toteutuvat kaikissa projekteissamme.

Projektien lopputuloksena tuottamamme raportit ovat sisällöllisesti laadukkaita ja standardien mukaisesti tuotettuja. Tiedot on esitetty ymmärrettävästi ja visuaalisesti, ja raporttien sisältöjä voi sellaisenaan hyödyntää omassa viestinnässä. Kaikkiin toimeksiantoihimme kuuluu aina myös vastuullisuusviestinnän tuki.

Ilmastovastuun periatteemme

Toimintaperiaatteemme kunnianhimoisessa ilmastostrategiassa pohjautuu jokaisessa projektissa seuraavaan hierarkiaan:

  1. Laske organisaation tai tuotteen kasvihuonekaasupäästöt kansainvälisten standardien perusteella ja määritä toiminnasta syntyvien päästöjen lähtötilanne.
  2. Suunnittele toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi kasvihuonekaasupäästölaskennan tulosten perusteella ja aseta lyhyen ja pitkän aikavälin vähennystavoitteet, jotka ovat linjassa 1,5 °C:n päästövähennyspolun kanssa (esim. sitoutuminen Science Based Targets -aloitteeseen, SBTi).
  3. Toteuta tarvittavat päästöjen vähentämistoimenpiteet tavoitteeseen pääsemiseksi ja seuraa kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä vuosittain.
  4. Rahoita arvoketjun ulkopuolisia vapaaehtoisia ilmastotoimia, esimerkiksi ostamalla korkealaatuisia sertifioituja ilmastoyksiköitä hiilineutraaliuden ja pidemmällä aikavälillä nettonollan saavuttamiseksi. Viesti vastuullisesti ja läpinäkyvästi ilmastotyösi eri vaiheista ja esitä perusteltuja ilmastoväittämiä.

Aloita yrityksesi ilmasto- ja vastuullisuustyön kehitys nyt. Ota yhteyttä niin pääset keskustelemaan kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksellenne sopivista ratkaisuista.