Nordic Offsetin asiantuntijatiimi täydentyi, kun kestävyysraportoinnin johtava asiantuntija Sirkku Palmuaro aloitti yhtiön palveluksessa. Samalla Nordic Offsetin vastuullisuuteen liittyvät asiantuntijapalvelut laajentuvat kattamaan ilmastovastuun lisäksi myös laajemman kestävyysraportoinnin osa-alueet (ESG).

Sirkku Palmuaro on aloittanut Nordic Offsetilla johtavana asiantuntija ja partnerina aihealueinaan EU-tason ja globaali kestävyysraportointi, EU:n kestävän rahoituksen raportointivelvoitteet, taloudellisen ja kestävyystiedon välinen johdonmukaisuus ja corporate governance. Sirkku vastaa Nordic Offset Oy:n ESG-konsultointiliiketoiminnan kehittämisestä.

On hienoa saada Sirkku mukaan täydentämään asiantuntemuksellaan tiimiämme. Nordic Offsetin ESG-vastuun asiantuntijapalvelut laajentuvat ja tämän myötä pystymme kumppanina tarjoamaan asiakkaillemme ilmastovastuun lisäksi palveluita, jotka vastaavat kaikkiin EU:n kestävyysraportoinnin vaatimuksiin.” kertoo Nordic Offsetin perustajaosakas Maija Saijonmaa.

Sirkulla on yli 20 vuoden kokemus taloudellisen informaation vaativista asiantuntijatehtävistä sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Hän on toiminut Finanssivalvonnassa kestävyysraportoinnin johtavana asiantuntijana ja ollut mukana Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen työssä vaikuttamassa sekä EU-tason että globaalin kestävyysraportoinnin kehitykseen ja toimii EFRAG:n Connectivity Advisory Panelin sekä Kirjanpitolautakunnan jäsenenä. Hän on toiminut asiantuntijana ja projektipäällikkönä lukuisissa eri aloja koskevissa raportointi- ja yrityskauppahankkeissa asiakkainaan sekä listayhtiöitä, että listaamattomia toimijoita. Sirkku toimii ESRS-kestävyysraportoinnin ja globaalin IFRS-raportoinnin luennoitsijana ja kouluttajana Suomessa.

“Hallitusten ja johdon on tärkeää ymmärtää, että kestävyystiedon vakavuus nousee kestävyysraportointidirektiivin myötä aivan uudelle tasolle, kun kestävyysselvitys tulee mukaan hallituksen hyväksymään toimintakertomukseen ja ulkopuolisen varmennettavaksi. Kestävyystietoon kohdistuvat uudet laatuvaatimukset ovat samanlaisia kuin tilinpäätösraportoinnissa. Kyse ei ole pelkästään vastuullisuusviestinnästä vaan lakisääteisestä, määrämuotoisesta raportoinnista, jonka valmistelussa tarvitaan yrityksen viestinnän, taloushallinnon, it:n ja vastuullisuuden yhteistyötä. On kiinnostavaa olla osa Nordic Offsetin korkeantasoista asiantuntijatiimiä auttamassa yrityksiä kohti läpinäkyvämpää ja kokonaisvaltaisempaa vastuullisuutta!” toteaa Sirkku Palmuaro.

Haluatko keskustella lisää kestävyysraportoinnista ja sen tuomista vaatimuksista yrityksellesi? Ota yhteyttä Sirkkuun:

 

Sirkku Palmuaro

Mob. + 358 50 383 7722
sirkku.palmuaro@nordicoffset.com

KTM, Laskentatoimi ja yritysjuridiikka

Johtava asiantuntija

EU-tason ja globaali kestävyysraportointi, EU:n kestävän rahoituksen raportointivelvoitteet, corporate governance, taloudellisen ja kestävyystiedon välinen johdonmukaisuus

  • Hidden
    Älä täytä tätä. Jos tässä kentässä on jotain, niin se on luultavasti koneellisesti lisätty ja lomakkeen tietoja ei ollenkaan käsitellä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.