Nordic Offset on mukana 25.10.2023 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, jonka teemana on Pariisin sopimus ja yritysten rooli kansainvälisessä hiilimarkkinayhteistyössä. Tapahtuman järjestävät Keskuskauppakamari ja Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö Nefco.

Pariisin sopimuksen markkinamekanismit ja vapaaehtoiset hiilimarkkinat ovat kiinnostava mahdollisuus kotimaisten yritysten ja puhtaiden teknologioiden näkökulmasta. Toistaiseksi kansainvälinen hiilimarkkinayhteistyö on jäänyt suomalaisessa ilmastokeskustelussa vähälle huomiolle. Se kuitenkin tarjoaisi mahdollisuuden kunnianhimoiseen ja kustannustehokkaaseen päästöjen vähentämiseen.

Tilaisuuden tarkoituksena on vastata muun muassa siihen kuinka Pariisin sopimuksen hiilimarkkinamekanismit voivat auttaa Suomea vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi kuullaan esimerkkejä miten suomalaiset yritykset voisivat hyödyntää markkinamekanismeja ja kuinka Pariisin sopimuksen artikla 6 liittyy vapaaehtoisiin hiilimarkkinoihin.

Nordic Offsetin johtava asiantuntija Maija Saijonmaa on mukana tilaisuuden kommenttipuheenvuoroissa. Lue lisää tilaisuudesta ja sen ohjelmasta täältä.

  • Hidden
    Älä täytä tätä. Jos tässä kentässä on jotain, niin se on luultavasti koneellisesti lisätty ja lomakkeen tietoja ei ollenkaan käsitellä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.