Suomen johtava hiihtokeskus, Levi Ski Resort, sijaitsee Kittilästä ja tarjoaa monipuolista tekemistä kaikenikäisille lomailijoille. Alueella vieraileekin noin 700 000 matkailijaa vuosittain. Vastuullisena toimijana Levin rinnepalveluista ja -ravintoloista vastaava Levi Ski Resort -konserni pyrkii vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja Nordic Offset on toiminut sen neuvonantajana ilmastotoimissa.

Levi Ski Resort on laskenut päästönsä jo vuodesta 2019 alkaen ja tehnyt toimia niiden vähentämiseksi. Nordic Offset teki Levi Ski Resortin viimeisimmän, tilikautta 10.2022-9.2023 koskevan, kasvihuonekaasupäästölaskennan käyttäen GHG-protokollaan perustuvaa laskentamenetelmää. Laskennan kattavuutta laajennettiin aiemmasta ja nyt se sisältää suorien ja välillisesti omasta toiminnasta syntyvien päästöjen (scope 1 ja 2 päästöt) lisäksi myös arvoketjun muut päästöt (scope 3-päästöt). Laskennan perusteella päivitettiin myös konsernin ilmastosuunnitelmaa.

Vuoteen 2019 verrattuna päästövähennykset ovat merkittävät; noin 1290 tonnia CO2e vastaten lähes 50 %:n kokonaisvähennystä. Suurin vähennys saavutettiin siirtymällä käyttämään kokonaan päästötöntä ostosähköä

Levi Ski Resort -konsernin kasvihuonekaasupäästöt olivat 4602 tonnia CO2e ja merkittävin päästölähde oli ostetut tuotteet ja palvelut sekä polttoaineiden käyttö. ”Sähkö muodostaa yli 60 % hiihtokeskuksen energiankulutuksesta. Lisäksi polttoaineet ovat hiilijalanjäljen kannalta merkittävässä roolissa, joten olemme siirtyneet käyttämään biopolttoaineita rinne-, reitti- ja latukoneissa. Tämän toimenpiteen vaikutus tulee näkyviin vasta kuluvan tilikauden laskelmassa. Koneiden käyttämien polttoaineiden hiilijalanjäljen vähennys on arviolta 70–90 %, mikä tarkoittaa merkittävää pienennystä yrityksen hiilijalanjälkeen”, Levin vastuullisuuspäällikkö Tuukka Sutinen kertoo.

Levi konserni on jo toteuttanut monia toimenpiteitä kuten energian alkuperän huomioiminen, sähköautojen käyttöönotto, rinnekaluston modernisointi ja LED-valaistuksen käyttöönotto. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muun muassa siirtyminen sähköiseen kalustoon, aurinkopaneelien käyttöönotto ja työmatkoihin liittyvien matkustuskäytäntöjen kehittäminen sekä maalämpöön siirtyminen kiinteistöjen lämmityksessä.

Levi Ski Resort on sitoutunut globaalin matkailualan ilmastojulistuksen Glasgow Declaration ohjelmaan. Tavoitteena on pienentää päästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä sekä pyrkiä nettonollapäätöiseksi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 2050 mennessä. Levi Ski Resort haluaa myös tukea Suomen kansallisia ilmastotavoitteita.

Lue lisää Levin sivuilta täältä: Levi Ski Resort konsernin hiilijalanjäljen laskenta ja vähentämistoimet

Haluatko keskustella lisää yrityksesi kasvihuonekaasupäästöjen laskennasta tai päästövähennystoimenpiteistä tai -tavoitteista? Kysy lisää asiantuntijoiltamme.