Nordic Offset on perustettu vuonna 2008 ja olemme edelläkävijöitä toimialalla, jonka osaamiselle on nyt kasvavaa kysyntää. Pitkään asiantuntemukseemme ja kokemukseemme perustuen palvelemme asiakkaitamme edelleen ilmastovastuun johtavana asiantuntijana. Ilmastokysymykset ovat vähintään yhtä ajankohtaisia tänään kuin 16 vuotta sitten.

Toimintamme on kehittynyt asiakkaidemme tarpeiden mukana ilmastoasiantuntijasta laajemmin ESG-palveluihin. Laajentuneen palvelutarjontamme myötä olemme päivittäneet nimeksemme toukokuusta 2024 alkaen Nordic Impact.

Ilmastosta laajempaan ESG-palveluun

Ilmasto- ja kestävyystoimissa on tärkeää ymmärtää niiden vaikutus. Koska haaste on mittava ja aikaa vähän, investoinnit on kohdistettava toimenpiteisiin, joilla saavutetaan suurin mahdollinen myönteinen vaikutus. Me Nordic Impactissa edistämme vaikuttavaa vastuullisuutta ja pyrimme saavuttamaan mahdollisimman suuria myönteisiä vaikutuksia ja kannattavuutta asiakkaidemme liiketoimintaan.

Kuluneiden 16 vuoden aikana toimintaympäristömme on muuttunut merkittävästi. Esimerkiksi EU on kiristänyt sääntelyä, jonka tavoitteena on ilmastopäästöjen vähentäminen. Sääntely kohdistuu kansallisten lakien kautta yrityksiin. Viimeisin esimerkki tästä on EU:n kestävyysraportointidirektiivi (CSRD), joka asettaa vaatimuksen kestävyysraportoinnista ESRS-standardien mukaisesti. Tämä kokonaisuus nostaa yritysvastuuraportoinnin vaatimustason taloudellisen raportoinnin rinnalle ja ulottaa sen laajalle yrityskenttäämme. Tuemme asiakkaitamme vaikuttavien ja olennaisten kestävyysnäkökohtien ja toimenpiteiden tunnistamisessa ja toteutuksessa sekä niihin liittyvien kestävyystietojen laatimisessa osana raportointia ja sidosryhmävuorovaikutusta.

Lakisääteisten velvoitteiden rinnalla on tärkeää huomioida kestävän kehityksen tuomat liiketoimintamahdollisuudet. Resursseja tulee allokoida innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Uusi Nordic Impact ESG-alusta helpottaa tiedonkeruuta

Koska raportoinnin työmäärä tulee olemaan mittava, tehokkailla työkaluilla saavutetaan merkittävää etua. Kehitimme tähän tarpeeseen SaaS-palveluna toimivan ESG-alustan, jolla yritykset voivat määrittää organisaationsa GHG-protokollan mukaiset suorat ja ja epäsuorat kasvihuonekaasupäästöt (Scope 1-3). Alusta kokoaa kaikki CSRD:n Ilmastonmuutosta koskevan E1-standardin päästölaskentaan pohjautuvat tiedot yhteen paikkaan ja mahdollistaa niiden tarkastelun reaaliaikaisesti. Jatkossa alustalle lisätään muitakin kestävyysraportoinnin ESRS-standardien vaatimia tietoja ja datapisteitä.

Alustaratkaisun avulla vuosien välisestä datan vertailusta tulee tarkempaa, ja samalla datan laatua pystytään helpommin parantamaan vuositasolla. Tämä ominaisuus on tärkeä, koska CSRD:n mukaan laskelmat on päivitettävä vuosittain. Kannattaa myös huomioida, että alusta eroaa muista markkinoilla olevista kasvihuonekaasupäästöjen laskentatyökaluista muun muassa siinä, että se sisältää aina asiantuntijan tarkistuksen.

Johtava ESG-asiantuntija palveluksessasi

Nordic Impactin tiimi jatkaa työtään ilmastovastuullisemman toiminnan edistäjänä. Palveluksessasi on kattava asiantuntijatiimimme, joka koostuu alan johtavista ja kokeneista asiantuntijoista. Lisäksi tehokas ja ketterä organisaatiomme sekä edistyksellinen Nordic Impact ESG-alustamme tekevät meistä entistäkin vahvemman kumppanin yrityksesi kokonaisvaltaisen vastuullisuustyön vauhdittajana.

Haluatko kuulla lisää vaikuttavasta ilmasto- ja vastuullisuustyöstä ja jutella Nordic Impactin asiantuntijoiden kanssa yrityksenne vastuullisuustyön seuraavista askeleista?

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ovat sinuun pian yhteydessä!