Päästöpolun luominen tukee yritystä ilmastostrategian rakentamisessa  

Nordic Offset tarjoaa hiilineutraaliuspalveluita lähes 15 vuoden kokemuksella. Ilmastostrategian ja tulevien ilmastotekojen suunnittelun merkitys kasvaa vuosi vuodelta, kun ilmastonmuutos ja ilmastosopimukset muokkaavat yritysten toimintaympäristöä.  

Päästöpolku on lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelma, jossa yrityksen ilmastopäästöjen vähennystavoitteet ja -toimet ovat linjattu Pariisin sopimuksen tavoitteiden mukaisiksi rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen. Päästöpolun luominen auttaa ajoittamaan tarvittavat päästövähennystoimet optimaalisesti sekä ennakoimaan tulevia toimenpiteitä. Yrityksen päästövähennysten mukauttaminen Pariisin sopimuksen 1,5 asteen lämpenemistavoitteeseen mahdollistaa konkreettisten ilmastotavoitteiden asettamisen sekä niistä viestimisen. 

Räätälöimme palvelun kansainvälisten ohjeistusten mukaisesti

Päästövähennyspolun suunnittelu alkaa yrityksen kokonaisilmastopäästön eli hiilijalanjäljen laskennasta. Toteutamme yrityksellesi kansainvälisen GHG- Protokollan mukaisen laskennan, jossa otetaan mukaan oman toiminnan Scope 1 ja 2 -päästöt sekä epäsuorat Scope 3 -päästöt, johon kuuluvat esimerkiksi alihankintaketjut.  Laskenta on perustana päästöpolun eli omien vähennystoimien suunnittelulle. Nordic Offsetin kokeneiden asiantuntijoiden avulla yrityksesi pääse helposti kiinni päästöpolun konkreettiseen suunnitteluun.  

Toteutamme jokaisen asiakastyön kansainvälisten ohjeiden ja standardien sekä parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Kun yritys asettaa sekä lyhyen aikavälin että pidemmälle tulevaisuuteen sijoittuvia tavoitteita, päästöjä vähentävien investointien ajoittaminen helpottuu. 

Palveluihimme luottavat muun muassa

Hiilineutraaliksi matkalla nettonollaan 

Kasvihuonekaasupäästöt, jota yritys ei vielä nykyteknologioin pysty poistamaan, voidaan kompensoida sertifioiduilla vapaaehtoisen päästökaupan hyvitysyksiköillä ja näin saavuttaa hiilineutraalius. Yrityksen tavoitellessa nettonollaa kelpaa kompensointiin vain hiilidioksidin pysyvät poistot ilmakehästä.   

Nordic Offset tuntee kansainväliset parhaat käytännöt ja ohjeet ja neuvoo yritystäsi erilaisten ympäristötavoitteiden saavuttamisessa sekä tarjoaa viestintäavun, jossa termit ovat kohdillaan. 

Liity ilmastotavoitteisiin sitoutuneiden yritysten joukkoon  

Tunnetuin malli yrityksen päästöpolun ja ilmastotavoitteiden määritykseen on Science Based Targets -aloite (SBTi), joka on CDP:n, YK:n Global Compact -aloitteen, World Resources Instituten (WRI) ja WWF:n perustama ja muodostama yhteistyöorganisaatio.  

Kansainväliseen tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden aloitteeseen on sitoutunut jo yli 2000 yritystä maailmanlaajuisesti. Aloite kannustaa yrityksiä tukemaan valtioiden välisten ilmastosopimuksien tavoitteita ja puolittamaan päästönsä 2030 mennessä.   

Toimimme asiantuntijanasi, mikäli yrityksesi on kiinnostunut luomaan päästövähennyspolun ja sitoutumaan Science Based Targets -aloitteen allekirjoittaneiden yritysten joukkoon.   

Valitse, mistä palveluista olet kiinnostunut ja täytä yhteystietosi 

Päivitä yrityksesi toiminta ilmaston kannalta kestävämmälle pohjalle. 

100% kotimainen Nordic Offset tarjoaa yrityksellesi asiantuntevaa hiilijalanjäljen laskentaa ja konsultaatiota päästöjen pienentämiseksi. Välitämme lisäksi päästövähennyksiä laadukkaimmista Gold Standard -sertifioiduista kompensointihankkeista. 

Asiantuntijamme DI Maija Saijonmaa ja MMM Anna-Katri Räihä ovat Suomen johtavia hiilijalanjäljen laskennan ja ilmastovastuun osaajia. 

Valitse, mistä palveluista olet kiinnostunut ja täytä yhteystietosi
  • Hidden
    Älä täytä tätä. Jos tässä kentässä on jotain, niin se on luultavasti koneellisesti lisätty ja lomakkeen tietoja ei ollenkaan käsitellä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.