Hostel Domus Academican kompensointi perustuu organisaation arvoihin ja strategiaan. Ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitseminen, niin oman toiminnan osalta kuin vaikuttamalla ympäröivään yhteiskuntaan, on lähtökohta Hostel Domus Academican omistaman HYY Yhtymän ympäristövastuullisuuden tekojen toteuttamiselle.

Hostel Domus Academica tunnetaan ympäristöystävällisyydestään ja on toteuttanut monia omia toimia hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Hostel on muun muassa vaihtanut kokonaan uusiutuvan sähköenergian käyttöön, sitoutunut vähentämään jätteen määrää ja vähentänyt paperinkulutusta vaihtamalla arkistoinnin kokonaan sähköiseen muotoon.

”Tärkeä panos on myös henkilökunnan koulutuksella ja sitouttamisella ympäristöystävälliseen toimintaan. Kannustamme henkilökuntaa suosimaan työmatkoillaan pyöräilyä tai julkisia kulkuvälineitä sekä tarvittaessa opastamaan myös asiakkaitamme ympäristöystävällisiin toimintatapoihin meillä majoittuessaan. Monet matkailijat ovatkin valinneet meidät juuri vastuullisuutemme takia” toteaa Hostel Domus Academican hostelpäällikkö Sanni Viirto.

Hostel Domus Academican omat toimet vähentävät toiminnan hiilijalanjälkeä. Tämän jälkeen jäljelle jääneet kasvihuonekaasupäästöt on kompensoitu jo useita vuosia yhteistyössä Nordic Offsetin kanssa.

Hostel Domus Academica on palkittu ympäristötyöstään muun muassa kansainvälisellä Hostelling International High Quality & Sustainability- sertifikaatilla.

Hostel Academican tekoihin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi voi tutustua tästä linkistä.