Elisasta ensimmäinen hiilineutraali pohjoismainen teleoperaattori – Nordic Offset kumppanina.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on ollut osa Elisan strategiaa vuodesta 2009 lähtien. Elisan ilmastotavoitteina on mm. vähentää oman toiminnan päästöjä 50% vuoteen 2025 mennessä vuoden 2016 tasosta. Yhtiö on sitoutunut kansainvälisiin tavoitteisiin, joilla ilmaston lämpeneminen pyritään rajoittamaan lyhyellä aikavälillä 1,5 asteeseen. Toimet ulottuvat myös matkustamisen, jätehuollon ja toimitusketjun päästöjen vähentämiseen.

Uutena tavoitteena Elisa on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoden 2020 aikana toteuttamalla sekä energianvähennystoimenpiteitä että hankkimalla päästökompensaatioita Gold Standard -sertfioidusta päästövähennyshankkeesta Ugandassa. Nordic Offset toimii Elisan kumppanina päästökompensoinnissa.

“Herättää ylpeyttä, että Elisa näyttää toimialallaan suuntaa ilmastovastuullisuudessa ja haluaa olla ensimmäinen hiilineutraali operaattori Pohjoismaissa. Elisalla ollaan jo pitkään ymmärretty ekologisen kestävyyden strateginen merkitys ja nyt rimaa nostetaan selvästi. Omien päästölähteiden tunnistaminen, päättäväinen päästöjen vähentäminen ja sertifioitu, YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen päästökompensointi ovat merkittäviä ja vaikuttavia toimia tämän kokoluokan yritykseltä”, kiittelee Nordic Offsetin toimitusjohtaja Maija Saijonmaa.

Tutustu Nordic Offsetin hiilijalanjäljen laskenta- ja päästökompensointipalveluihin täällä.