Vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden on kasvettava yli 15-kertaiseksi vuoteen 2030 mennessä, jotta voidaan tukea 1,5 ° C: n lämpenemisen rajoittamisen polun toteuttamiseen tarvittavia investointeja.

 

Vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden työryhmä (Taskforce for Scaling Voluntary Carbon Markets) on julkaissut suunnitelmansa laajan vapaaehtoisen päästökauppamarkkinan luomiseksi.

Työryhmän esittämät 20 suositusta tukevat vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden laajentamista ja varmistavat, että markkina on avoin, todennettavissa sekä kestävä.

“Pariisin sopimuksen tavoitteet ovat saavutettavissa”. Tämä oli myönteinen uutinen vaikean vuoden 2020 lopulla, kun hallitusten sitoumukset vähentää päästöjä asettavat maailman 2,1˚C: n lämpenemisen polulle. Annettujen sitoumusten ja ilmastomuutoksen hillitsemiseksi tarvittavien toimien välillä on vielä pitkä tie.

Vuoteen 2030 mennessä maailman on vähennettävä päästöjä 50%. Tällainen siirtymä vaatii huomattavaa markkina- ja toimintamekanismien skaalaamista, jotka kannustavat hiilettömyyteen ja päästöjen vähentämiseen. Tehokkaat hiilimarkkinat ovat tärkeä osa tätä siirtymää.

Lue koko artikkeli How to Scale effective voluntary carbon markets in 6 steps, World Economic Forum.
Itse raportin pääset lataamaan ja lukemaan täältä.