Cinia otti käyttöönsä Nordic Impactin SaaS-pohjaisen ESG-alustan kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan vuoden 2024 aikana. Cinia on suomalainen digitaalisten toimintaympäristöjen turvaaja ja kriittisten, korkean toimintavarmuuden yhteyksien ja ohjelmistojen asiantuntija. Sen palvelut käsittävät tietoverkko-, ohjelmisto- ja pilvi- sekä kyberturvaratkaisut. Cinian liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja sillä työskentelee 450 asiantuntijaa.
Kestävän liiketoiminnan edistäminen on Cinialla keskiössä ja yritys on edennyt vauhdikkaasti muun muassa täyttääkseen tulevaisuudessa kestävyysraportoinnin vaatimukset ja osallistuakseen aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Toimialan ilmastovaikutukset syntyvät pääasiassa verkkojen, datakeskusten ja älylaitteiden valmistuksesta sekä sähkön kulutuksesta. Cinia ei itse valmista laitteita, vaan integroi ja välittää niitä osana projektejaan. Tästä syystä valtaosa päästöistä muodostuu Cinian oman toiminnan ulkopuolella, arvoketjussa. Samalla toimialan tarjoamat ratkaisut voivat kuitenkin edistää päästöjen vähentämistä. Cinian tavoitteena onkin pyrkiä vähentämään sekä arvoketjunsa että omia päästöjään.
Jotta lähtötilanne olisi selkeä ja toimenpiteiden tulosten seuranta tehokasta ja ajantasaista, Cinia otti käyttöönsä Nordic Impactin ESG-alustan. Kumppanusten yhteistyö oli alkanut jo aiemmin Scope-laskennalla, joka täydennettiin Scope 3:n osalta vuoden 2024 aikana. ”Datan kerääminen exceleillä on tehotonta ja alusta tarjoaakin meille helppokäyttöisen ja tehokkaan tavan laskea ja raportoida kasvihuonekaasupäästömme EU:n kestävyysraportointidirektiivin CSRD asettamien vaatimusten ja ESRS standardin mukaan. Meitä vaatimus kestävyysselvityksen julkaisusta koskee tilikaudesta 2025 alkaen ja sitä kohti kehitämme valmiuksiamme,” kertoo Cinian Sustainability Controller Timo Syväniemi ja jatkaa: ”Datan luotettavuus ja saatavuus tulevat olemaan jatkossakin palvelun tärkeitä ominaisuuksia, sillä jo nyt on näkyvissä asiakkaiden tietopyyntöjen lisääntyminen.”
Cinia hyödyntää ESG-palvelua päästöjen laskennassa, mutta tulevaisuudessa tarve on myös sosiaalisen vastuun ja hallintoaiheen tunnuslukujen laskentaan. ”Meille suurin arvo on Nordic Impactin asiantuntevalta henkilökunnalta saamamme tuki kestävän kehityksen edistämiseen ja sen raportointiin. Alustan jatkokehitys on selvästi käynnissä ja esimerkiksi uusimpaan versioon tullut päästökertoimien suurempi läpinäkyvyys oli tärkeä ominaisuus. Seuraavaksi toivoisimme chat-ominaisuutta, joka on sähköposteja mieleisempi viestintäkanava,” Timo toteaa.