Ilmastovastuun asiantuntija (Consultant)

Työsopimuksen tyyppi: vakituinen, kokoaikainen
Sijainti: Keilaniementie 1, 02150 Espoo
Haku-DL: 17.10.2024
Toivottu aloitusajankohta: Mahdollisimman pian

Nordic Impact Oy, suomalainen ilmasto- ja yritysvastuun asiantuntijayritys, etsii nyt liiketoiminnan kasvaessa ilmastovastuun asiantuntijaa täydentämään asiantuntijatiimiään Keilaniemeen Espooseen. Ilmastovastuun asiantuntijana pääset edistämään ilmastotekoja niin Nordic Impactin asiakkaiden, ympäristön kuin yhteiskunnankin hyväksi sekä edistämään ilmasto- ja muiden ESG-tavoitteiden kokonaisvaltaista integrointia asiakasyritysten toimintaan. Autamme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti, ESG-strategioiden ja -ohjelmien kehittämisessä sekä kestävyys- ja ilmastoraportoinnissa (mm. Euroopan kestävyysraportointidirektiivin mukaisessa raportoinnissa).

Ilmastovastuun asiantuntijana toimit osana kuuden hengen asiantuntijatiimiä vastaten erityisesti Nordic Impactin ilmastovastuuseen liittyvien asiakasprojektien toteuttamisesta. Asiakasprojekteissa vastuullasi voi olla esimerkiksi organisaation hiilijalanjäljen laskennan, tulosten analyysin, toimenpide-ehdotusten ja raportoinnin toteutus. Tyypillisesti asiakasprojekteja on useita samanaikaisesti käynnissä ja projektien kesto on keskimäärin pari kuukautta. Osallistut myös asiakasprojektien myyntiin ja markkinointiin (mm. asiakkaiden kontaktointi ja tarjousten teko) sekä mahdollisesti myös muihin Nordic Impactin toimintaan liittyviin hallinnollisiin ja viestinnällisiin tehtäviin.

Tarkemmat työtehtäväsi ja esimerkiksi tehtävänimikkeesi muotoutuu aiemman kokemuksesi ja kiinnostuksesi kohteiden mukaisesti.

Sinulla on kokemusta hiilijalanjäljen laskennasta. Kokemus elinkaariarvioinneista katsotaan myös eduksi. Hallitset erinomaisesti Excel-ohjelman käytön ja olet perehtynyt alan standardeihin ja laskentaohjeisiin, erityisesti GHG-protokollaan. Lisäksi eduksi katsotaan kokemus Science-Based Targets -aloitteen tai muiden vastaavien ohjeistusten mukaisten päästövähennystavoitteiden ja -toimenpiteiden suunnittelusta sekä ilmasto- ja ympäristötiekarttojen laatimisesta ja kiinnostus laajentaa omaa osaamista laajemmin ESG-aiheisiin, kuten EU:n kestävyysraportointidirektiivin mukaisiin aiheisiin.

Omaat itsenäisen työskentelyotteen, olet laskentatehtävissä tarkka ja analyyttinen, ja pystyt tuottamaan tehokkaasti korkeatasoista asiantuntijatekstiä raportteihin niin suomeksi kuin englanniksi. Kykenet johtamaan omaa työtäsi ja myös toimimaan projektivastuullisena, työskentelemään projektien välillä tiukkojen aikataulujen puitteissa ja toimimaan sujuvasti tiimissä ja erilaisten sidosryhmien kanssa. Sinulla on kokemusta erilaisten asiakkaiden kanssa työskentelystä ja ymmärrät konsultointityön asiakastarpeet. Olet innostunut yritysten ilmastovastuutyön ja oman ammattitaitosi kehittämisestä ja laajentamisesta.

Toivomme sinulla olevan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemusta vastaavista tehtävistä ainakin noin 2-3 vuoden ajalta.

Nordic Impactin toimitilat sijaitsevat Accountor Towerissa Keilaniemessä Espoossa, mutta tehtävässä voi työskennellä osan työaikaa joustavasti myös etänä (hybridi-malli). Työtehtävä on ensisijaisesti kokoaikainen, mutta osa-aikaisuuskin voi olla sovittavissa. Toivottu aloitusajankohta tehtävässä on mahdollisimman pian.

Tarjoamme sinulle:

  • Kiinnostavat työtehtävät ja innostavan työympäristön kasvavalla toimialalla
  • Mahdollisuuden vaikuttaa tehtävänimikkeeseesi ja työtehtäviisi
  • Kehittää omaa osaamistasi asiantuntijana
  • Ammatillisen kasvupolun dynaamisessa kasvuyhtiössä
  • Alansa johtavien asiantuntijoiden tuen työssäsi
  • Päästä auttamaan yrityksiä ilmastovastuutyön kehittämisessä sekä seuraamaan ilmastovastuun lainsäädännön, kansainvälisten sopimusten ja parhaiden käytäntöjen kehittymistä lähietäisyydeltä
  • Vapauden organisoida omaa työtäsi ja suorittaa työtehtäväsi haluamallasi tavalla
  • Asiantuntevat kollegat sekä verkostot

Hakijalta odotetaan:

  • Aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ja konsultoinnista vähintään 2-3 vuoden ajalta, kokemusta asiakasrajapinnassa toimimisesta
  • Tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • Erinomaiset taidot MS Office -ohjelmien käyttöön
  • Erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa (kirjallinen ja suullinen)
  • Itsenäistä, analyyttista, tarkkaa ja tehokasta työskentelyotetta
  • Tiimityötaitoja

Haluaisitko sinä olla mukana auttamassa yrityksiä kehittämään ilmastovastuutaan kokonaisvaltaisesti yhä kestävämpään suuntaan?

Hienoa! Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 17.10.2024 mennessä info@nordicimpact.com sähköpostiin. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja toivotun aloituspäivän.

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Nordic Impactin operatiivinen johtaja Laura Savikoski (+358 50 538 49 80, laura.savikoski@nordicimpact.com).